Alkoholabstinenser

Alkoholabstinenser

Hvis man drikker meget over længere tid, fx nogle måneder, kan man blive fysisk afhængig af alkohol. Når man er afhængig, og ikke drikker det man plejer, vil man få abstinenser.  Abstinenser er meget ubehagelige og uden medicin, kan tilstanden også være livstruende. Derfor er det vigtigt at snakke med sit behandlingssted eller sin læge; gerne før man stopper med at drikke. Alkoholabstinenser er ikke noget, man bare skal stå igennem. Tværtimod skal man have hjælp til at behandle abstinenserne, så man kommer godt og sikkert igennem forløbet.

 

Symptomer på alkoholabstinenser

Hvis man er fysisk afhængig af alkohol og stopper med at drikke, vil man inden for de første 24 timer opleve symptomer på, at kroppen ikke får den mængde alkohol, som den er vant til. Symptomerne kan være:

  • Kvalme og opkast
  • Rystende og svedende
  • Indre uro og angst
  • Søvnbesvær

Behandling af abstinenser

Som regel kan alkoholabstinenser behandles ambulant i et alkoholambulatorium som KABS. Vi møder dig uden fordomme og tilbyder en professionel behandling, der varetages af læger og sygeplejersker. Du møder som udgangspunkt hver dag i afdelingen og får medicin med hjem til næste dag. Alkoholabstinenser behandles med Risolid. Det virker ved at dæmpe dine symptomer og få dig til at falde til ro. Du kan begynde med medicinen, allerede inden alkoholen er ude af kroppen. Med god behandling behøver du ikke opleve at få det dårligt, selvom du stopper med at drikke. I KABS er det en læge og en sygeplejerske, der står for behandlingen, som typisk varer 1-2 uger.

Hvis abstinenserne er meget svære, eller du tidligere har haft problemer under abstinensbehandling, kan det være nødvendigt at blive indlagt de første dage af behandlingen. Det er en læge, der vurderer, om det er nødvendigt med en indlæggelse.

 

Hvem skal jeg kontakte?

Du skal kontakte et behandlingssted eller din læge, helst før du stopper med at drikke eller hurtigst muligt efter du er holdt op. Du kan ringe til KABS alle hverdage og få en tid til opstart af behandlingen hurtigst muligt.

Hvis du allerede oplever at have abstinenser og ikke kan få fat i et behandlingssted eller din læge, skal du ringe 1813 eller 112, så du kan få hjælp hurtigst muligt.

Brug for hjælp? Kontakt os