Hvornår drikker man for meget?

Man kan være i tvivl om, ens drikkevaner er et problem. Og hvis det er et problem, hvor alvorligt er det så? For hvornår drikker man egentlig for meget alkohol?

Tag alkoholtesten

Det kan være svært at vide, hvornår man drikker for meget. Hvis du er nysgerrig, kan du tage AUDIT testen her. Testen giver en vurdering af, hvor alvorligt et evt. problem er. Hvis du er i tvivl, om du drikker for meget, er du altid velkommen til at ringe til os for en uformel og uforpligtende snak. Her kan du vende dine bekymringer få et godt råd med på vejen.

Har jeg et alkoholproblem?

En tommelfingerregel er, at man drikker for meget, når nogen bliver kede af, eller bekymrede over, den måde, man drikker på. Det kan være dig selv, din familie, dine venner eller kollegaer. Det gælder uanset om du kun drikker for meget en gang i mellem, eller om det er noget, der sker hver dag.

Ifølge Sundhedsstyrelsen bør kvinder højst drikke 7 og mænd højst 14 genstande om ugen. En genstand svarer til 1 øl eller 1 glas vin. Hvis man holder sig under 7/14 genstande om ugen, har man lav risiko for at bliver syg pga. sit alkoholforbrug.

 

Er jeg afhængig af alkohol?

Man kan blive fysisk afhængig af alkohol, hvis man drikker meget over længere tid, fx nogle måneder. Et sikkert tegn på at man er fysisk afhængig er, at man får abstinenser, hvis man ikke drikker det man plejer. Du kan læse om abstinenser her. Andre tegn på afhængighed kan være at

  • man fortsætter med at drikke, selvom man ved, at det er dårligt for en selv og ens pårørende
  • man ikke kan kontrollere sin trang til at drikke
  • man skal drikke mere og mere for at opnå den virkning, man ønsker.

Man kan godt have et alkoholproblem, selvom man ikke er fysisk afhængig. Hvis man drikker mere end 7/14 genstande om ugen, kan man nemlig risikere at skade både sit helbred og sit forhold til de mennesker man har tæt på.

Vil du vide mere?

Ring 71 74 91 91

Brug for hjælp? Kontakt os