Pårørenderådgiver

Hvis du har brug for at snakke med vores pårørenderådgiver Anja Engmann, er du velkommen til at ringe til hende. Det er gratis, anonymt og helt uforpligtende.

Telefonrådgivning

Du kan ringe til Anja på 21 74 26 68. Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at lægge besked på telefonsvareren.

Pårørenderådgivningens telefontider er:

Mandag: 13-15
Tirsdag: 11-14
Onsdag: 13-15
Torsdag: 09-11

En rådgivende samtale er typisk en anonym telefonsamtale, hvor vi kan svare på spørgsmål om alkohol, misbrug og abstinenser. Vi kan også  give dig nogle gode råd omkring din situation.

Vi kan fortælle om muligheder for at hjælpe den person, du er bekymret for. Vi kan desuden guide dig, hvis du har behov for mere viden om, hvordan du skal forholde dig.

Hold dig for øje: Du kan gøre meget, men du kan ikke hjælpe nogen, som ikke selv ønsker hjælp.

Ofte kan vi være med til at vurdere alvoren af dine bekymringer og rådgive dig om, hvad du eventuelt skal være opmærksom på, og hvad du kan gøre i din situation.


Netværksmøder for pårørende

KABS ønsker at give pårørende et rum som kun er deres. Her kan du møde andre pårørende, der står i en situation, som ligner din, og som deler lignende tanker og følelser. Gennem oplæg og dialog kan vi hjælpe med værktøjer til konfliktløsning, viden om alkohol og behandling, lovgivning og meget andet.


Dit Rum er for børn og unge fra 0-25 år fra familier med alkoholproblemer

Børn og unge, der vokser op i familier hvor der er problemer med alkohol, har brug for hjælp! Den hjælp tilbyder KABS i Dit Rum. Dit Rum er et helt gratis behandlingstilbud til børn og unge, hvor man kan få hjælp til at forstå det “underlige”, der foregår i familien, når fx far eller mor drikker for meget.

Børn ser sjældent selve misbruget, men de lever med konsekvenserne af misbruget (fx pludselige humørskift, fraværende forældre, aftaler, der svigtes, vrede og træthed) – og de lever med stemninger.

Hvis børnene ikke får en forklaring og lov til at tale om det, de oplever, vil de ofte internalisere problemerne a la “det er nok min skyld”, og det går ud over barnets udvikling og trivsel.

Sammen med forældrene taler vi – aldersvarende og omsorgsfuldt – med børnene om, hvorfor misbruget er der og giver plads til det, barnet oplever. På den måde styrkes fællesskabet i familien, og børn og unges lades ikke alene med fornemmelser, forestillinger og bekymringer.

Dit Rum tilbyder individuelle samtaler, familie- og netværkssamtaler, legestuegruppe og børne-/ungegrupper.

Du kan læse meget mere om Dit Rum på deres egen hjemmeside www.ditrum.nu

Sådan gør du, hvis du bor langt væk fra KABS

Det kan være meget svært at finde hjælp tæt på bopælen som pårørende. Alle kommuner kan yde råd og vejledning til pårørende og det kan de fleste behandlingssteder også. Derfor har du mulighed for at ringe til din kommune eller et behandlingssted i nærheden af din bopæl. Hvis du ikke kan finde den hjælp du har brug for, er du velkommen til at ringe til os, så kan vi sammen finde en løsning, der passer til dit behov.

Brug for hjælp? Kontakt os