Pårørenderådgivning

Problemer med alkohol kan nemt blive til udfordringer som pårørende må forholde sig til og takle

Telefonrådgivning

Det er ikke nemt at få hjælp som pårørende til en der drikker for meget. Kommunerne tilbyder råd og vejledning til pårørende så det nemmeste er at ringe til din bopælkommune og høre nærmere.

KABS pårørenderådgiver har lavet en lille selvhjælpsbog som du kan have glæde af at læse. Den er skrevet til pårørende på stofmisbrugsområdet, men rummer en række øvelser der tager udgangspunkt i den pårørendes egen situation. Derfor kan du godt bruge øvelserne selvom du er pårørende til en der drikker.

Bogen finder du lige herunder:

Stofmisbrug Pårørende Pixiebog

Hold dig for øje: Du kan gøre meget, men du kan ikke hjælpe nogen, som ikke selv ønsker hjælp.

Ofte kan vi være med til at vurdere alvoren af dine bekymringer og rådgive dig om, hvad du eventuelt skal være opmærksom på, og hvad du kan gøre i din situation.


Netværksmøder for pårørende

KABS har desværre ikke tilbud om faste netværksmøder for pårørende i øjeblikket. KABS afdelingerne har fra tid til anden tilbud til pårørende i form af et aftenmøde om behandlingen i KABS eller besøgsarrangementer for pårørende. Disse arrangementer meldes ud på KABS’ facebookside som hedder KABS Behandlingscenter. Du kan også se efter sådanne arrangementer her på siden under Information/kalender.


Dit Rum er for børn og unge fra 0-25 år fra familier med alkoholproblemer

Børn og unge fra familier med alkoholproblemer kan få råd og vejledning og endda behandling i Dit Rum!

Du kan læse meget mere om Dit Rum på deres egen hjemmeside www.ditrum.nu

Sådan gør du, hvis du bor langt væk fra KABS

Det kan være meget svært at finde hjælp tæt på bopælen som pårørende. Alle kommuner kan yde råd og vejledning til pårørende og det kan de fleste behandlingssteder også. Derfor har du mulighed for at ringe til din kommune eller et behandlingssted i nærheden af din bopæl. Hvis du ikke kan finde den hjælp du har brug for, er du velkommen til at skrive til KABS, så kan vi forsøge at finde ud af hvordan du bedst får hjælp. Du finder vores mail-generator nederst på siden.

Brug for hjælp? Kontakt os